Ik ben uiteindelijk toch over naar havo 5. Super erg bedankt voor de hulp en bijles op huiswerkbegeleiding. Volgend jaar eindexamen!

Geschiedenis

HUISWERKenzo is in 2005 opgericht in Delft door Fraukje de Wreede. Het was haar ideaal om een fijne, persoonlijke en inspirerende leeromgeving te creëren waar leerlingen niet alleen geholpen worden bij het maken en leren van hun schoolwerk, maar juist ook worden bijgestaan in de vele moeilijke keuzes die zij moeten maken tijdens de middelbare schoolperiode. Fraukje heeft HUISWERKenzo fantastisch vormgegeven. Helaas is ze in 2008 veel te vroeg overleden. Na haar overlijden zette haar vriend Joep Windhausen het instituut voort met behulp van Frédérique van Riessen. Begin 2012 heeft Frédérique het bedrijf van Joep overgenomen.

Frédérique is in 2006 begonnen als begeleider en heeft gedurende de jaren een steeds grotere rol binnen HUISWERKenzo gekregen. Na het VWO volgde zij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool. Tijdens deze studie deed ze werkervaring op in het begeleiden van groepen waardoor zij over een zeer goede pedagogische kennis beschikt. Ze had de ambitie om het onderwijs in te gaan en besloot Nederlandse Taal en Cultuur te gaan studeren. Ze liep stage bij het Christelijk Lyceum Delft waarna ze in dienst werd genomen als docente. Aan het einde van het jaar miste ze de persoonlijke begeleiding van de praktijk en besloot ze haar rol binnen HUISWERKenzo te vergroten en te stoppen met het werk als docente. Sinds de afronding van haar studie Nederlandse Taal en Cultuur in 2010 leidt zij de vestiging in Delft.

Van 2013 tot 2016 was Frédérique secretaris van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSI).

Sinds 2019 geeft ze Nederlandse les aan het Sint Maartenscollege in Voorburg. 

Frédérique is moeder van twee zoons: Pieter (december 2016) en Erik (juli 2020). Ze woont samen met Barry in het pittoreske Nootdorp.