Bedankt voor jullie hulp en ondersteuning. Ik ben blij dat we jullie ontdekt hebben!

Geschiedenis

HUISWERKenzo is in 2005 opgericht in Delft door Fraukje de Wreede. Het was haar ideaal om een fijne, persoonlijke en inspirerende leeromgeving te creëren waar leerlingen niet alleen geholpen worden bij het maken en leren van hun schoolwerk, maar juist ook worden bijgestaan in de vele moeilijke keuzes die zij moeten maken tijdens de middelbare schoolperiode. Fraukje heeft HUISWERKenzo fantastisch vormgegeven en is in 2008 helaas veel te vroeg overleden. Na haar overlijden zette haar vriend Joep Windhausen het instituut voort met behulp van Frédérique van Riessen. Begin 2012 heeft Frédérique het bedrijf van Joep overgenomen.

Frédérique is in 2006 begonnen als begeleider en heeft gedurende de jaren een steeds grotere rol binnen HUISWERKenzo gekregen. Na het VWO volgde zij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool. Tijdens deze studie deed ze werkervaring op in het begeleiden van groepen waardoor zij over een zeer goede pedagogische kennis beschikt. Ze had de ambitie om het onderwijs in te gaan en besloot Nederlandse Taal en Cultuur te gaan studeren. Ze liep stage bij het Christelijk Lyceum Delft waarna ze in dienst werd genomen als docente. Aan het einde van het jaar miste ze de persoonlijke begeleiding van het instituut en besloot ze haar rol binnen HUISWERKenzo te vergroten en te stoppen met het werk als docente. Sinds de afronding van haar studie Nederlandse Taal en Cultuur in 2010 leidt zij de vestiging in Delft.

Tot juli 2013 was HUISWERKenzo Delft gevestigd op de Oude Delft 208. Sindsdien bevindt HUISWERKenzo zich op de Koornmarkt 25.

Van april 2013 tot april 2016 was Frédérique secretaris van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSI).

Van oktober 2016 tot en met februari 2017 is Frédérique met zwangerschapsverlof geweest en heeft Fleur Lagerweij haar werkzaamheden overgenomen. Op 3 december is Frédérique bevallen van een prachtige zoon Pieter.