HUISWERKenzo: voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Huiswerkbegeleiding

Wat is huiswerkbegeleiding? 

Huiswerkbegeleiding is het maken van je huiswerk onder professionele begeleiding. Je komt na school naar HUISWERKenzo. Daar maak je eerst samen een planning voor de dag en vervolgens ga je zelfstandig aan de slag. Tussendoor komen we langs om te checken of je vragen hebt of je de stof wilt laten overhoren. Je mag ook altijd zelf naar de begeleider toekomen met vragen. Als alles op je planning gedaan is, kijken we dat na en als dat goed is mag je naar huis! Ook geven we tips om je huiswerk en leerwerk sneller en beter te maken. 

Hoe ziet een middag er uit?

Een middag studiebegeleiding begint na school. Je pakt je boeken en fietst naar HUISWERKenzo waar je met de hoofdbegeleider je agenda bekijkt en samen bepalen jullie wat je die dag gaat doen en in welke volgorde. Misschien is het proefwerk aan het einde van de week namelijk wel belangrijker dan het huiswerk voor morgen.  “En als een uitleg niet in één keer begrepen wordt, leggen we het gewoon nog een keertje uit."Hoeveel en welke dagen je bij HUISWERKenzo komt, wordt samen bepaald in het intakegesprek. De weekplanning komt in de computer te staan, in het leerlingvolgsysteem HOMi. Dit is een digitale agenda waarop zowel ouders als leerlingen kunnen inloggen. Deze is gekoppeld aan Magister waardoor we snel je huiswerk kunnen inplannen. Aan het einde van de dag sturen we een mail met daarin een overzicht van wat er gedaan is. Na het maken van de planning ga je zelf aan de slag.

Hoe werkt het?

Ouders en leerling komen samen op intakegesprek. Daarin bespreken hoe het nu op school gaat en wat jullie graag willen verbeteren. Samen maken we een plan om dat aan te pakken. Gaat dat lukken in één middag per week of het beter als je drie middagen komt? Of misschien is het wel beter om de huiswerkbegeleiding te combineren met een bijles. Dat bespreken we en vervolgens kom je een middag proefdraaien. De begeleiding vindt plaats na schooltijd, tussen 14:00 en 19:00 uur. De meeste leerlingen komen twee of drie middagen per week, afhankelijk van het school- en sportrooster en in hoeverre er moeilijkheden op school zijn