Hij heeft nu veel meer vrije tijd.

Effectief Leren & de MILs

Effectief leren

Herhalen, herhalen, herhalen. De sleutel tot succes is herhalen. Maar waarom is dat eigenlijk?

Tijdens de cursus 'effectief leren' leggen we dat precies uit. We laten zien welke strategieën wetenschappelijk bewezen het beste werken: spaced practice, retrieval practice, interleaving, elaboration, dual coding en concrete examples. In het eerste deel (60 min) lichten we zes de strategieën in het Nederlands toe en gaan we uitgebreid in op de belangrijkste twee. Tijdens het tweede deel (60 min) gaan we praktisch met de strategieën aan de slag, toegepast op de vakken waarmee je moeite hebt. Gedurende deel drie en vier (beide 30 min) bespreken we hoe het toepassen van de strategieën gaat en stellen we bij waar nodig. Op die manier leer je niet alleen wat de strategieën zijn maar leer je ze ook toe te passen en eigen te maken, zodat je daadwerkelijk effectief leert leren.

Na de training:

- kun je stof langer en beter onthouden
- weet je hoe je moet plannen en organiseren
- maak je je eigen oefentoetsen
- weet je de juiste vragen te stellen
- kun je relevante koppelingen maken
- krijg je meer inzicht

Maak een afspraak met Frédérique via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef je op voor de cursus.

Kosten: 200,- euro voor een individuele training van vier weken (twee keer 60 minuten en twee keer 30 minuten). Trainingsdagen zijn op afspraak.

MILS (meer inzicht in leerstrategieën)

Mensen leren op verschillende manieren. De één leert door te doen, de ander moet het zien en een derde wil het liever horen. Door onze test te doen, krijg je snel meer inzicht in jouw favoriete manier van leren.

In de test wordt een onderscheid gemaakt tussen zes verschillende manieren van leren: leesslim, luisterslim, beeldslim, samenslim, stappenslim en bewegingsslim. De ene vorm is bij jou meer ontwikkeld dan de andere waardoor je een voorkeur voor een bepaalde manier van leren hebt. Na 10 minuten laat de test zien welke voorkeur er in jouw hersenen staat geprogrammeerd. Wanneer je weet hoe jij het liefste informatie opneemt, kun je daar je leerstrategie op aanpassen.

Sinds april 2013 is Frédérique gecertificeerd door Bureau van Bodegom om de test af te nemen. Na de test bespreek je samen met Frédérique de resultaten en maken jullie een leerplan dat specifiek op jou is afgestemd. Als je op de manier gaat leren die bij jouw favoriete leerstijl past, dan:

- leer je makkelijker,
- heb je meer plezier in leren,
- haal je betere resultaten,
- groeit jouw zelfvertrouwen.

Voor meer informatie zie ook
Leerstrategie op de website van Bureau van Bodegom